Maskisuositus

Joensuun tanssiopisto seuraa THL:n sekä muuta viranomaistiedotusta liittyen koronan ajankohtaiseen aluetilanteeseen ja suosituksiin. 

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut kasvomaskisuosituksen, joka on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin. 

 

Maskisuositus:

 

THL ei ole antanut erikseen suositusta maskien käytöstä vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa. THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

 

Kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 -vuotta täyttäneille. Leviämisvaiheessa THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien oppilaitokset yläkouluikäisistä alkaen.

 

Maskien hankinnasta ja kustannuksista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavat ensisijaisesti opiskelijat ja oppilaat itse.

 

Tällä hetkellä otamme käyttöömme maskisuosituksen yli 15-vuotiaille tanssiopiston käytävillä, pukuhuoneissa sekä halutessaan maskia voi käyttää myös tanssitunnilla varsinkin jos tuntuu siltä, että turvavälejä ei ole mahdollista ylläpitää. 

 

Vesipullot suositellaan täytettäväksi kotona sekä treenivaatteiden vaihtoa suositaan myös kotioloissa välttääksemme tungosta pukuhuoneessa.

 

Kädet pestään hyvin heti tanssiopistolle saapuessa.

 

Pienissäkään flunssan oireissa ei tanssitunnille saa tulla. 

 

Alla on lista ohjeistuksista:

 

Viranomaissuositukset koronaviruksen ehkäisemiseksi:

https://artsedu.fi/2020/08/viranomaissuositukset-koronaviruksen-ehkaisemiseksi/

 

Maskisuosituksista:

 

https://www.oph.fi/fi/usein-kysyttya/kaytetaanko-vapaassa-sivistystyossa-ja-taiteen-perusopetuksessa-maskeja